viernes, 16 de noviembre de 2007

Sügise algus Madridi moodi/ Comenzo el oto~no "a lo Madrid"

Sügis on Madridi jõudnud. Seda ei tõenda puudelt langevad lehed, jahenev ilm või lühenev päev. Madridi sügise saabumisest annab kõige täpsemalt teada järjekordse viiruste laine saabumine. Ümberringi kaebavad kõik halva enesetunde üle, lapsed lähevad kooli ja lasteaeda peamiselt selleks, et sealt mingi järjekordse haigusega tagasi tulla. Hetke kaebuseks on kurguvalu, peavalu ja üleüldine kehv tunne. Lasteaias pidi möllama angiin. Sügis-talv Madridis on üks pidev haiguslugu, kus tervenemised vahelduvad kiiresti uute haigestumistega. Kaks aastat tagasi lootsime, et see on esimese aasta probleem, et edaspidi saavutame mingi immuunsuse kohalike viiruselajate suhtes. Aga võta näpust! Kõigi tundemärkide järgi algab kogu kannatuste rada läbi talviste haiguste jälle täie hooga otsast peale.
Ja siis öeldakse, et mis teil seal Madridis viga, seal on ju soe! Me pole Eestis talviti kunagi nii haiged olnud kui siin, "soojal lõunamaal"...



Autumn colors, autumn products: mushrooms!

In short, that here Autumn is not characterized by fresh temperatures, leaves falling, and shorter days but flus, colds, infections, disease, bad mood and different other illnesses. That we get them all because children bring them home from school, that this is what we have here, in the land of warmth and dry! This is really in very short what J. wanted to say. Fall has started for us!


1 comentario:

Anónimo dijo...

Parece que el problema de actitud es aaaaaaaaaaaanchoooooooo o ¿cómo puede ser uno tan simplista? ¿tan reducionista?